Dermalni fileri

Pomladite se u 30 minuta!
Kolagen i elastin su bjelančevine naše kože odgovorne za čvrstoću i elastičnost. Starenjem se ne zamjenjuju novima i propadaju što dovodi do nastanka bora i brazdi, a stanice kože gube sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline. Posljedično koža gubi vlažnost, čvrstoću, volumen i elastičnost te se zbog toga javljaju bore. Bore se mogu ukloniti brzo i efikasno u jednom tretmanu, bez posljedica, injiciranjem hijaluronske kiseline. U Škodadentu koristimo najnoviju generaciju filera na bazi  hijaluronske kiseline koja se ionako nalazi u ljudskoj koži, ali se s vremenom, u procesu starenja gubi. Ima ulogu vezanja vode i kada se injicira u kožu povećava svoj volumen i ispunjava bore te hidratizira kožu. Fileri na bazi hijaluronske kiseline dobivaju se sintetski, neživotinjskog su porijekla, biokompatibilni su i jednostavno se injiciraju.  Traju  ovisno o gustoći filera, od 9 do 12 mjeseci. Obzirom da razgradnja hijaluronske kiseline ovisi o enzimu hijaluronidazi prisutnom u našem organizmu dužina trajanja filera je individualna, pa tako kod nekih ljudi potraje i mnogo duže od prosjeka.  

Kako se filer unosi u kožu?

Prije punjenja, područje se namaže anestetskom kremom, a u toku zahvata dodatno se anestezira ledom. Filer se injicira  malim i nježnim iglama, a zahvat traje 30-tak minuta. Eventualne nuspojave kod osjetljivih koža kao što su crvenilo, otok i modrice nestaju za nekoliko dana, no mogu se sakriti i korektorom te ne sprječavaju uobičajene aktivnosti.

 

Što se sve može puniti?

Praktički sve na licu i vratu, što može barem deset godina odgoditi potrebu za kirurškim zahvatom (brazde oko usta i ispod nosa, brazde na čelu, okomite i vodoravne, usnice-rub sa ili bez povećanja gornje i donje usne, male bore iznad usana, bore oko očiju…).

Imaš pitanje? Tu smo!


    Pin It on Pinterest

    Share This