Ortodoncija

Sve vrste suvremenih ortodontskih aparata. Nikad nije kasno!
Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi i međučeljusnog odnosa.
Rijetki su sretnici koji imaju savršeni zubni niz. Čeljust suvremenog čovjeka se evolucijom smanjila zbog manje potrebe za snažnim žvakanjem, pa zubi vrlo često nemaju mjesta za pravilan raspored.
ortodoncija
Nepravilno postavljene zube teško je pravilno četkati, pa su mnogo podložniji kvarenju, nakupljanju kamenca i bolesti parodonta. Nepravilan položaj znači i nepravilan prijenos sila kroz zub. Zbog toga dolazi do napuknuća cakline, neravnomjernog trošenja zuba, oštećenja potpornog aparata i promjena na čeljusnim zglobovima. Mogućnost žvakanja ovisi o intenzitetu poremećaja, ali u pravilu je oslabljena. To loše utječe na probavni sustav, dok poteškoće u izgovoru pojedinih glasova mogu nepovoljno utjecati na psiho-socijalni razvoj . Narušena estetika je ipak najčešći razlog zbog kojeg se pacijenti odlučuju na ortodontsku terapiju.

Ortodoncija za odrasle

Ortodoncija danas više nije rezervirana samo za djecu i mlade. Odrasli pacijenti sve češće traže ispravljanje nepravilnosti u položaju prednjih zuba, koje ih smetaju godinama. Zbog toga su nastali vrlo uspješni sustavi koji se baziraju na vremenski skraćenoj estetskoj ortodonciji – STO (short term orthodontics). Ti sustavi djeluju brzo i fokusirani su na estetiku. U ŠkodaDENTu imamo sve vodeće ortodontske sustave za odrasle.

prozirni-aparatic

Prozirni aparatić – Clear Aligner

Prozirni aparatić za zube je idealan za odrasle pacijente koji žele izravnati zube, bez vidljivih žica i bravica. Za pacijenta se izrađuje serija posebnih prozirnih aparatića koje se nose u razdobljima od 2 tjedna, nakon čega se promijene slijedećim iz serije. Svaki aparatić pomiče zube za cca 0,3 mm, sve dok ih ne dovede u željeni položaj predviđen analizom.

Invisalign logo

Prozirni aparatić – Invisalign

Prvi i najpoznatiji prozirni aparatić kojim se mogu ispravljati sve nepravilnosti u položaju zuba i zagriza kod odraslih, ali i kod djece od 7. godine nadalje.

six-month-smiles

Six Month Smiles

Six Month Smiles je američki sustav estetske ortodocije za odrasle. Cilj ovog sustava je izravnati zube, najčešće bez značajnih promjena u zagrizu kroz razumni period od 4-9 mjeseci, a prosječno unutar samo 6 mjeseci. Sastoji se od prozirnih Six Month Smiles Lucid-Lok™ bravica i žica u boji zuba, stoga je gotovo neprimjetan. Jedinstvenom tehnologijom i klasičnim ortodontskim tehnikama zubi se vrlo brzo, sigurno i nježno pomiču u željeni položaj.

inman-aligner

Inman Aligner

Novi ortodontski aparatić iz Velike Britanije – The Inman Aligner ispravlja nepravilnosti u položaju prednjih zuba u samo 4-16 tjedana! Ovaj aparatić je moguće izraditi samo kod Inman Aligner certificiranog stomatologa. U Rijeci je to Dr. Maja Antončić Škoda, a ŠkodaDENT je prva ordinacija u kojoj ga možete naručiti. Otisci Vaših zuba šalju se u Inman Aligner certificirani laboratorij u Londonu gdje se izrađuje Vaš aparatić.

lingvalna-ortodoncija

Lingvalni fiksni aparatić

Lingvalna ortodoncija podrazumjeva fiksni ortodontski aparat pričvršćen na stražnju (lingvalnu) površinu zuba. Takav je aparatić sasvim nevidljiv, te je primjeren za sve koji žele izravnati zube na potpuno diskretan način. Bravice su izrazito malene i tanke svega 1,4 mm, a posebnim vezama niskog trenja postiže se brzo pomicanje zuba, smanjena nelagoda i skraćeno vrijeme terapije.

social-6

Social 6

Social 6 je segmentna lingvalna tehnika koja koristi samo 6 bravica za prvih 6 zuba, te se primjenjuje u slučaju blagih nepravilnosti ili za tretman recidiva (pogoršanje nakon prethodno završene ortodontske terapije)

lingvalna-ortodoncija

Noćni aparatić Myobrace

Myobrace je mobilni aparatić usmjeren na otklanjanje uzroka krivih zuba i nepravilnog zagriza. Koristi se za ispravljanje nepravilnosti u položaju čeljusti i zubi, te za pravilniji izgled lica kod djece i adolescenata. Tretman je najprikladniji za djecu u dobi od 5 do 15 godina i uključuje korištenje serije mekih, prozirnih aparatića koji se nose 1-2 sata svaki dan i noću tijekom spavanja, uz provođenje miofunkcionalnih vježbi.

Ispuni kratki KVIZ i saznaj koji aparatić trebaš!

Imaš pitanje? Tu smo!


    Pin It on Pinterest

    Share This