Lingvalna ortodoncija podrazumjeva fiksni ortodontski aparat pričvršćen na stražnju (lingvalnu) površinu zuba. Takav je aparatić sasvim nevidljiv, te je primjeren za sve koji žele izravnati zube na potpuno diskretan način.

Aparatić za odrasle

Uvriježeno je mišljenje da aparatić mogu nositi samo djeca i mladi, pa često čujemo od naših odraslih pacijenata da su “prestari za aparatić”. To je potpuno netočno! Dapače, zubi se često baš u odrasloj dobi počinju kriviti iz brojnih razloga kao što su gubitak pojedinih zuba, bolesti parodonta, neadekvatni protetski nadomjesci, umnjaci… Iako ne postoji gornja dobna granica za ortodontsku terapiju, mnogi odrasli smatraju da je za njih neprimjerena. Rješenje je lingvalna ortodoncija.
Lingvalna ortodoncija omogućava da terapija bude potpuno neprimjetna i osim samog pacijenta i njegovog liječnika, nitko ne mora za nju znati. Bravice su izrazito malene i tanke svega 1,4 mm, pa je iritacija jezika minimalna i nestaje u prvim danima terapije. Posebnim vezama niskog trenja postiže se brzo pomicanje zuba, smanjena nelagoda i skraćeno vrijeme terapije.

Social 6 – Nevidljivi aparat

Lingvalna ortodoncija može biti cjelovita ili segmentna. Social 6 je lingvalna tehnika koja koristi samo 6 bravica za prvih 6 zuba, te se primjenjuje u slučaju blagih nepravilnosti ili za tretman recidiva (pogoršanje nakon prethodno završene ortodontske terapije) Kratko vrijeme terapije i pristupačna cijena razlog su velikoj popularnosti Social 6 tehnike.

Lingvalna ortodoncija je zahtjevnija od klasične zbog nepristupačnog položaja bravica, te zahtjeva veći utrošak vremena prilikom redovnih mjesečnih kontrola. ŠkodaDENT (Rijeka) je među malobrojnim ordinacijama u Hrvatskoj koje nude ovu vrstu ortodoncije. CJENIK
Ukoliko Vas zanima ovaj aparatić rezervirajte svoj termin za besplatne konzultacije pozivom na broj +385 51 263 766 ili online klikom na KONTAKT, te otkrijte da li je ovaj aparatić rješenje za Vas!
Osim lingvalne ortodoncije u ŠkodaDENTu možete pronaći i suvremene ortodontske sustave :
PROZIRNI APARATIĆ, SIX MONTH SMILESINMAN ALIGNER I MYOBRACE.
Riješite kratki upitnik i odmah saznajte koji Vam aparatić može pomoći: KVIZ

Razveselite Vaše prijatelje i podijelite s njima ovaj članak! Hvala 🙂

Pin It on Pinterest