Six Month Smiles je američki sustav estetske ortodocije za odrasle. Cilj ovog sustava je izravnati zube, najčešće bez značajnih promjena u zagrizu kroz razumni period od 4-9 mjeseci, a prosječno unutar samo 6 mjeseci.

Postoje nepravilnosti u međučeljusnim odnosima koje ova vrsta terapije neće riješiti. One zahtjevaju dugotrajnu kompleksnu terapiju, te se tada uvijek preporučuje tradicionalna ortodoncija, kao zlatni standard.

Međutim, 80% odrasle populacije ima nepravilnosti u položaju prednjih zuba, a da pritom nema problema sa žvakanjem hrane, čak ni kad zagriz nije idealan. Ovaj aparatić je savršen upravo u tim slučajevima, jer će riješiti sve glavne estetske probleme u najkraćem mogućem roku, na vrlo diskretan način.

Sastoji se od prozirnih Six Month Smiles Lucid-Lok™ bravica i žica u boji zuba, stoga je gotovo neprimjetan. Jedinstvenom tehnologijom i klasičnim ortodontskim tehnikama zubi se vrlo brzo, sigurno i nježno pomiču u željeni položaj. Obzirom da koristi blaže sile u kraćem vremenskom periodu, znatno je smanjen rizik od karijesa, parodontitisa, resorpcije korijena i drugih ortodontskih komplikacija.

Dakle, Six Month Smiles nikako nije zamjena za tradicionalni ortodontski aparatić. Ovo je alternativa, za sve koji ne žele višegodišnju terapiju, već traže kozmetički fokusiranu korekciju u kraćem vremenskom periodu.

Dr. Maja Antončić Škoda certificirana je za upotrebu Six Month Smiles sustava, a u Ordinaciji ŠkodaDENT u Rijeci možete tijekom besplatne konzultacije doznati koja je vrsta terapije za Vas optimalna. Termin možete rezervirati na broju +385 51 263 766 ili online klikom na  KONTAKT.

Pogledajte što Mia kaže o svom Six Month Smiles iskustvu.

Osim Six Month Smiles -a u ŠkodaDENTu možete pronaći i suvremene ortodontske sustave :

PROZIRNI APARATIĆ,

LINGVALNI APARATIĆ  i

INMAN ALIGNER.

Riješite kratki upitnik i odmah saznajte koji Vam aparatić može pomoći: KVIZ

80 % Vaših prijatelja ima krive zube. Podijelite ovo s njima! Hvala 🙂

Pin It on Pinterest