Zubni implantati

Računalno vođena ugradnja zubnih implantata bez operacije (bez reza) - Rijeka

Što su zubni implantati?

Implantati su jednostavno rečeno titanske „tiple“ koje se usađuju u čeljust i nadoknađuju izgubljeni korijen zuba. Posjeduju navoj u koji točno pristaje nadogradnja za prihvat keramičke krune, mosta ili proteze. Implantati su trenutno najbolji način nadoknade izgubljenih zuba.

implantati

Zašto nadomjestiti izgubljene kutnjake?

Gubitak zuba ima za posljedicu brojne negativne promjene. Neke ćete primjetiti odmah , a neke tek s godinama. Osim narušene estetike, gubitak već samo jednog zuba narušava harmoniju zagriza, te uzrokuje pomicanje ili naginjanje susjednih zuba prema praznom mjestu u nizu. Zubi „ antagonisti“ (suprotna čeljust) istovremeno izrastaju čime im se narušava statika. Te promjene dovode do oslabljene funkcije na zahvaćenog strani, što pacijent nesvjesno kompenzira češćim žvakanjem na drugoj strani. Obzirom da preostali zubi trpe veće opterećenje vrlo često dolazi do prekomjernog trošenja istih, ili do gubitka podupiruće kosti zbog čega lice poprima starački izgled, usne izgledaju tanje, a obrazi djeluju upalo. Neravnomjerna upotreba zubi dovodi do promjena u čeljusnim zglobovima što može uzrokovati bolove, škljocanje, preskakanje i slično , a promjene mogu zahvatiti i kralježnicu.

Mostovi ili implantati – što je bolje?

Generalno, implantati su najbolji način nadoknade zuba jer su neovisni o susjednim zubima. Ugradnjom implantata štede se susjedni zubi od brušenja, te čuva potporna kost od atrofije uzokovane izostankom opterećenja. Kod izrade mosta potrebno je susjedne zube brusiti kako bi služili kao nosači mosne konstrukcije. Ponekad ćemo ipak dati prednost izradi mosta, posebno u slučaju parodontne bolesti preostalih zuba, jer će se povezujući takve zube produžiti njihov vijek. Konačnu odluku donosimo na osnovu detaljnog kliničkog i rentgenskog pregleda, te u skladu sa Vašim željama i mogućnostima.

implantati_most

Riješite se klimavih proteza!

Čak i ako nemate ni jednog zuba i nosite potpune proteze, implantati Vam mogu vratiti samopouzdanje i promijeniti Vam život iz temelja. Tako već sa samo 2 implantata možete učvrstiti postojeće proteze i učiniti ih daleko ugodnijim za nošenje i žvakanje, a sa 4 do 6 implantata možete Vaše proteze zamijeniti fiksnim mostom i ponovo osjetiti užitak sigurnog zagriza i sreću nesputanog osmjeha. U Škodadentu ćemo se pobrinuti da ponudu prilagodimo Vašim mogućnostima , tako da i financijski aspekt naših radova bude za Vas što ugodniji.

implantati_proteza

Nemam dovoljno kosti za implantat!

U situacijama jake atrofije čeljusti koja se događa kad se zubi ne nadoknade na vrijeme, potrebno je ponovno izgraditi koštani greben. Za tu svrhu mogu se koristiti umjetni koštani granulati, ili kost samog pacijenta uzeta iz nekog drugog područja čeljusti, kosti kuka ili vrha glave. Koja tehnika će se koristiti ovisi o situaciji i jačini atrofije.

All on 4 i all on 6

Ovom revolucionarnom metodom nadoknađuju se svi zubi fiksnim imedijatnim mostom pričvršćenim na 4 ili 6 implantata, za svega nekoliko sati i po pristupačnoj cijeni. Pri planiranju najčešće koristimo CT snimak čeljusti za što precizniju analizu kosti . Metoda je sigurna u okviru svojih indikacija. Više pročitajte na stranici All on 4

implantati_fiksni_zubi

Da li implantacija boli?

Implantati se ugrađuju pod lokalnom anestezijom i ponekad uz svjesnu sedaciju, tako da tijekom operacije nema bolova ni neugode. Postoperativna bol je individualna i rješava se uobičajenim analgeticima. Često se javlja otok na području implantacije, a njegova veličina ovisi o težini zahvata. Hladni oblozi ga ublažavaju, te obično nestaje za nekoliko dana. Ukoliko se implantira pomoću 3D kirurške vodilice bez rezanja zubnog mesa, tada nema ni boli ni oticanja, te je oporvak znatno brži.

Master dentalne implantologije

Dr. Škoda je pri Loma Linda University (Los Angeles, California) uspješno završila gIDE-ov Master Clinician Program in Implant Dentistry.

Zubni implantati – cijena

Razlike u cijeni implantata

 • Cijena terapije primarno ovisi o složenosti kliničkog postupka i vrsti protetskog rada.
 • U tablici su navedene neke tipične kombinacije radi predodžbe o rasponu cijena, no mogućnosti su raznolike, te je za svaku individualnu ponudu neophodan pregled s analizom rentgen snimke.
 • O načinu plaćanja karticama pročitajte na stranici:  CJENIK
 • Navedene cijene odnose se na gotovinsko plaćanje (osim kod obročnog plaćanja za All on 4) , a dodatno obračunavamo popust prema trenutno važećoj akciji.
 • Koristimo isključivo vrhunske implantate sa doživotnom tvorničkom garancijom, proizvedene od visokokvalitetnog titana: Nobel Biocare, Astra Tech, J Dental Care i Dentium.
 • Uspješnost svih premium implantata je iznad 98%
 • Na trajnost implantata najviše utječu oralna higijena pacijenta, pušenje, stanje kosti, pozicija implantata, te izvedba protetskog rada.
Rezerviraj besplatan pregled i saznaj sve što te zanima!

Računalno vođena implantologija – implantati bez operacije

Ordinacija ŠkodaDENT je pionir u primjeni 3D tehnologije za planiranje, ugradnju i protetsku opskrbu implantata. Danas se svi naši implantati ugrađuju pomoću precizne 3D kirurške vodilice isprintane 3D printerom visoke rezolucije u biokompatibilnom materijalu. Planiranje se obavlja pomoću CBCT snimke i 3D skena usne šupljine, a 3D vodilica može biti spremna istog dana. Naši pacijenti uživaju u prednostima ove vanstandardne usluge bez dodatnih troškova.
To nam omogućava:

 • Precizniji rad
 • Minimalno invazivnu operaciju često bez rezova zubnog mesa
 • Brži oporavak bez krvarenja, bolova i oticanja
 • Protetski rad se planira ili čak izrađuje prije same operacije
 • Skraćuje se i olakšava postupak
 • Bez dodatnih troškova – usluga je GRATIS
U

1. BESPLATAN PRVI PREGLED

Već na prvom pregledu možemo započeti sa Vašom terapijom skeniranjem usne šupljine i čeljusti, te uzimanjem fotografija. Ti dijagnostički postupci neophodni su za precizno planiranje pozicije Vašeg budućeg implantata, te izradu 3D kirurške vodilice.
U slučaju da trebate rekonstrukciju cijele čeljusti ( npr. All on 4 ili All on 6), započet ćemo odmah sa izradom imediatnog rada, kako bi bio spreman na dan operacije.

2. UGRADNJA IMPLANTATA

Postupak ugradnje implantata kroz 3D kiruršku vodilicu izaziva manju traumu od vađenja zuba.
Ukoliko je Vaša kost očuvana, moguće je implantat ugraditi bez rezova zubnog mesa. Nakon takvog postupka nema krvarenja, bolova ni oticanja, te se možete već istog dana vratiti Vašim uobičajenim aktivnostima.
Ukoliko je kost nedostatna, moramo otvoriti zubno meso kako bi je nadogradili. Tada nam 3D vodilica pomaže da implantat ugradimo na njegovu idealnu poziciju.

N

3. ZUBNI MOST NA IMPLANTATIMA

Nakon perioda mirovanja (2-6) mjeseci potrebnog za srastanje implantata s kosti, počinje završna faza terapije. Ona podrazumijeva uzimanje konačnog otiska i montažu Vaše nove zubne krune, mosta ili proteze.
U ovoj fazi vrše se sve fine adaptacije boje, oblika i zagriza. Pacijent dobiva detaljne upute o održavanju implantata i redovnim kontrolama nužnim za dugovječan uspjeh terapije.

Imaš pitanje? Tu smo!


  Pin It on Pinterest

  Share This