Estetski ispuni - bijele plombe

Liječenje zuba najmodernijim tehnikama današnjice

Temelj dentalne medicine je liječenje zubi, a grana koja se time bavi je konzervativa.  Cilj konzervative su zdravi, lijepi i funkcionalni zubi, što se postiže liječenjem zuba, korijenskih kanala, estetskim ispunima i čišćenjem zubnog kamenca.

U ŠkodaDENTu koristimo najmodernije tehnike počevši od precizne laserske  i RVG dijagnostike, do liječenja uz pomoć specijaliziranih uređaja (apex locator, x-smart, one-step…) i rekonstrukcije materijalima posljedne generacije.

 

Promijenite amalgamske ispune (crne plombe)!

Estetski ispuni (bijele plombe) ili keramički umetci (inlay) u potpunosti su zamijenili amalgam (crne plombe) u modernoj stomatologiji .  Brojni su razlozi za to, a najčešće spominjani je živa koju amalgam sadrži, a koja dokazano štetno djeluje na zdravlje i okoliš. Ispituje se veza mnogih bolesti s prisustvom amalgama u ustima oboljelih, npr. Alzheimerova bolest, Parkinsonova, migrena, depresija, zloćudni tumori, poremećaji imuniteta,  oboljenja  živčanog sustava, anemija i slično.  Da bi spriječili trovanje živom nije dovoljno promijeniti amalgamske ispune, već to treba učiniti posebno pažljivo kako bi se izbjegla dodatna kontaminacija živom tijekom zahvata. U ŠkodaDENTu se koriste estetski ispuni za potpuno prirodan izgled liječenih zuba. Ne koristimo amalgam u terapiji, a posebnu pažnju posvećujemo njegovom pravilnom uklanjanju te ekološkom zbrinjavanju.

Imaš pitanje? Tu smo!


    Pin It on Pinterest

    Share This