Sterilizacija i dezinfekcija

Vaša sigurnost je i naša sigurnost.
Sterilizacija i dezinfekcija su u današnje vrijeme brojnih zaraznih bolesti izuzetno važan čimbenik u sigurnom radu stomatološke ordinacije. Zato u ŠkodaDENTu koristimo sva raspoloživa sredstva da sterilizacija i dezinfekcija naših prostora i opreme budu na najvišoj mogućoj razini. Za sterilizaciju instrumenata koristimo AUTOKLAV B KLASE koji odgovara najzahtjevnijim kriterijima sterilizacije kao i najstrožim standardima EUROPSKE UNIJE (EN 0630 i EN 867-5). Sigurnost naših pacijenata kao i samog osoblja ordinacije za nas je imperativ.

 

Za svakog pacijenta se mijenjaju sve čaše, sisaljke, pregače, rukavice, maske, matrice, aplikatori, tacne, konci, igle, vaterolice, gaze i drugo. Instrumentarij koje se ne može sterilizirati u autoklavu koristi se JEDNOKRATNO, te se nakon upotrebe baca. Nakon svakog pacijenta dezinficiraju se sve površine stomatološke stolice kao i druge radne površine odgovarajućim dezinfekcijskim sredstvima.
Raspolažemo novim stomatološkim stolicama sa centralnom opskrbom demineraliziranom vodom za medicinsku upotrebu. Kroz naš sustav ne prolazi obična voda iz gradskog vodovoda. (po standardima EU)

 

Sterilizacija i dezinfekcija stomatoloških instrumenata provodi se kroz nekoliko faza:

1. svaki instrument se odmah nakon upotrebe uranja u posudu sa dezinfekcijskom otopinom na min. 30 min

2. nakon toga odlazi u utrazvučnu kadicu gdje se otklone sve čestice organskog materijala nevidljive golom oku

3. instrumenti se pažljivo brišu te stavljaju u autiklav gdje prolaze proces sterilizacije na 134° C pri tlaku od 2,5 bara.

4. pojedinačno se pakiraju u posebnu ambalažu u kojima zadržavaju sterilnost, a otvaraju se neposredno prije upotrebe

sterilizacija_dezinfekcija

Navedenim postupcima uništavamo sve bakterije, viruse, gljivice, ali i njihove spore, te na taj način sprečavamo nastanak i širenje bilo koje vrste infekcije.

Kako bismo bili sigurni da su naša sterilizacija i dezinfekcija u potpunosti učinkovite, angažirali smo nezavisni biomedicinski laboratorij da nas periodički provjerava. Laboratorij uzima uzorke vode, zraka, briseve radnih površina i opreme, a sterilizacija autoklava se testira sporama.

U zimskim mjesecima, za vrijeme gripe i ostalih viroza, koristimo organska eterična ulja za dodatnu dezinfekciju zraka u našim prostorima. U ŠkodaDENTu su Vaša i naša sigurnost zajamčene.

Imaš pitanje? Tu smo!


    Pin It on Pinterest

    Share This